De beste badkamermeubel industrieel van 2023

Stel je een wereld voor waarin functionaliteit en stijl naadloos samenkomen, waar ruwe materialen en strakke lijnen elkaar omarmen. Welkom in het rijk van industrieel design voor de badkamer. In deze unieke ruimte worden alledaagse ochtenden en ontspannende avonden getransformeerd tot een visueel en functioneel genot. De badkamermeubel industrieel-stijl neemt je mee op een reis naar een tijdloze esthetiek, waar ruw hout, stevig metaal en slanke vormen harmonieus samenvloeien. Deze introductie dompelt je onder in de wereld van een badkamermeubelstijl die zowel ruw als verfijnd is, en die de industriële charme naar je dagelijkse routine brengt.

Onze top 3

Waarop hebben wij de badkamermeubel industrieel getest?

Industriële tests voor badkamermeubels omvatten doorgaans de volgende drie criteria:
Duurzaamheid: Badkamermeubels worden aan diverse duurzaamheidstests onderworpen om te verzekeren dat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en mogelijke belasting. Deze tests simuleren situaties zoals het openen en sluiten van laden en deuren, om ervoor te zorgen dat het meubel bestand is tegen herhaaldelijk gebruik zonder snel te verslijten of defecten te vertonen.
Waterbestendigheid: Aangezien badkamers vochtige omgevingen zijn, moeten badkamermeubels waterbestendig zijn. Testen omvatten het blootstellen van het meubel aan vochtige omstandigheden, zoals hoge luchtvochtigheid en incidenteel watercontact. Dit helpt bepalen of het meubel bestand is tegen mogelijke schade door water en of het oppervlak en de materialen duurzaam blijven.
Chemische bestendigheid: Badkamermeubels worden vaak blootgesteld aan schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten die potentieel schadelijke chemicaliën bevatten. Daarom worden ze getest op chemische bestendigheid om ervoor te zorgen dat deze producten het meubel niet aantasten of verkleuren. De tests omvatten het aanbrengen van verschillende chemicaliën op het oppervlak en het evalueren van de reactie van het materiaal over een bepaalde periode.
Deze criteria zijn essentieel om ervoor te zorgen dat badkamermeubels zowel functioneel als esthetisch voldoen aan de verwachtingen van consumenten, zelfs onder veeleisende omstandigheden in een badkameromgeving.

Wat is de beste badkamermeubel industrieel?

Uit ons onderzoek is gebleken dat

Ontdek onze industriële badkamermeubels: perfecte combinatie van functionaliteit en stijl. Creëer een unieke look voor je badkamer.

Wat is een badkamermeubel industrieel?

Een badkamermeubel met een industriële stijl is een meubelstuk dat is ontworpen en vervaardigd volgens de principes van industriële vormgeving. Industriële stijl is een interieurontwerpstijl die zijn oorsprong vindt in de esthetiek van fabrieken en magazijnen uit het begin van de 20e eeuw. Het draait om het benadrukken van ruwe, onafgewerkte elementen en het combineren van functionaliteit met minimalistisch design.

Een industrieel badkamermeubel heeft meestal de volgende kenmerken:

**Ruwe materialen:** Typische industriële materialen zijn metaal (vaak met een verweerde uitstraling), beton, baksteen en ruw hout. Deze materialen worden vaak gecombineerd om een stoere en ongepolijste uitstraling te creëren.

**Eenvoudige vormen:** Industriële ontwerpen zijn over het algemeen eenvoudig en strak, met rechte lijnen en hoekige vormen.

**Open constructie:** In lijn met de industriële esthetiek hebben meubels vaak open constructies, zoals rekken of kasten zonder deuren, waardoor de interne structuur zichtbaar wordt.

**Functionele accenten:** Industriële meubels benadrukken vaak functionaliteit. Dit betekent dat de meubelstukken doorgaans praktisch en efficiënt zijn, met aandacht voor opslag en bruikbaarheid.

**Verweerd uiterlijk:** De industriële stijl maakt vaak gebruik van verouderde of verweerde oppervlakken om een gevoel van geschiedenis en gebruikte functionaliteit over te brengen.

**Minimale decoratie:** Decoratieve elementen worden tot een minimum beperkt, waardoor de nadruk ligt op de ruwe materialen en functionele vormen.

Een industrieel badkamermeubel zou bijvoorbeeld gemaakt kunnen zijn van ruw hout met metalen accenten, zoals buizen en handgrepen. Het zou open planken kunnen hebben voor handdoeken en toiletartikelen, en het ontwerp zou eenvoudig en functioneel zijn, met weinig tot geen overbodige versieringen. Over het algemeen draagt een industrieel badkamermeubel bij aan een ruwe, moderne uitstraling in de badkamer.

Waarop moet je letten bij het kopen van een badkamermeubel industrieel?

Bij het kopen van een industrieel badkamermeubel zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:
Stijl en ontwerp: Industriële badkamermeubels hebben meestal een ruwe en robuuste uitstraling met metalen accenten en houten elementen. Kies een meubelstuk dat past bij de overkoepelende industriële esthetiek van je badkamer en dat goed samengaat met andere inrichtingselementen.
Materiaalkeuze: Industriële meubels maken vaak gebruik van materialen zoals metaal, hout en beton. Let op de kwaliteit van deze materialen en zorg ervoor dat ze duurzaam en bestand zijn tegen vocht en dagelijks gebruik in een badkameromgeving.
Afmetingen: Meet de beschikbare ruimte in je badkamer nauwkeurig op voordat je een badkamermeubel koopt. Het meubel moet passen zonder de doorgang te blokkeren en zonder overvol aan te voelen.
Opbergruimte: Overweeg hoeveel opbergruimte je nodig hebt voor je dagelijkse benodigdheden in de badkamer. Kies voor een meubel met voldoende lades, planken of kasten om je spullen georganiseerd te houden.
Functionaliteit: Denk na over de functionaliteit van het meubel. Heeft het bijvoorbeeld een wastafel nodig, of is alleen een onderkast voldoende? Moet het meubel bepaalde specifieke functies hebben, zoals een ingebouwde wasmand of uittrekbare lades?
Onderhoud: Industriële meubels kunnen enigszins ruw en onbewerkt zijn. Houd rekening met het onderhoud dat ze nodig hebben. Zorg ervoor dat het gekozen meubel gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen vocht en slijtage.
Kleur en afwerking: Typische kleuren voor industrieel design zijn neutrale tinten zoals grijstinten, zwart en wit. Overweeg welke kleur het beste past bij de rest van je badkamerinrichting en welke afwerking het gewenste industriële gevoel oproept.
Installatie: Controleer of het badkamermeubel eenvoudig te installeren is. Sommige meubels worden voorgemonteerd geleverd, terwijl andere wat meer montage vereisen. Zorg ervoor dat je de nodige gereedschappen en instructies hebt om het meubel correct te monteren.
Budget: Stel een budget vast voordat je gaat winkelen. Industriële meubels kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de kwaliteit, grootte en merk. Probeer meubels te vinden die binnen je budget passen zonder concessies te doen aan kwaliteit.
Merk en beoordelingen: Onderzoek verschillende merken en lees beoordelingen van andere kopers om inzicht te krijgen in de kwaliteit, duurzaamheid en tevredenheid van eerdere gebruikers.
Door rekening te houden met deze verschillende aspecten kun je een industrieel badkamermeubel kiezen dat niet alleen esthetisch aanspreekt, maar ook praktisch en duurzaam is voor je badkamerruimte.

Waarom een badkamermeubel industrieel kopen?

Het kiezen om een industrieel badkamermeubel te kopen kan verschillende redenen hebben die verder gaan dan enkel opsommingen van eigenschappen. Deze keuze kan voortkomen uit een esthetische voorkeur voor een bepaalde stijl die ruwheid, eenvoud en functionaliteit combineert. Industriële badkamermeubels hebben vaak een minimalistisch en stoer ontwerp dat aantrekkelijk kan zijn voor mensen die houden van strakke lijnen en een ruwe, onafgewerkte uitstraling. Ze kunnen een gevoel van authenticiteit en robuustheid toevoegen aan de badkameromgeving, waardoor het een unieke en karaktervolle uitstraling krijgt. Daarnaast kan het ook een manier zijn om een eerbetoon te brengen aan oude industriële locaties en materialen, en om een vleugje nostalgie en geschiedenis aan de ruimte toe te voegen. Kortom, het kiezen voor een industrieel badkamermeubel kan een manier zijn om persoonlijkheid en originaliteit aan de badkamerinrichting toe te voegen, naast de praktische functies die het biedt.

Welke verschillende type badkamermeubel industrieel zijn er?

De industriële stijl is populair geworden in interieurontwerp en heeft zich ook uitgebreid naar de badkamermeubelindustrie. Industriële badkamermeubels hebben meestal een robuust en minimalistisch ontwerp, vaak met gebruik van ruwe materialen zoals metaal en hout, en tonen vaak onafgewerkte of verweerde oppervlakken. Hier zijn enkele verschillende soorten industriële badkamermeubels:
Industriële wastafelmeubels: Deze meubels hebben vaak stevige metalen frames en dikke houten of betonnen bladen. Ze kunnen enkele of dubbele wastafels bevatten en hebben meestal open planken of lades voor opbergruimte.
Industriële medicijnkasten: Deze medicijnkasten zijn meestal gemaakt van metaal en glas, en ze hebben een vintage uitstraling. Ze zijn vaak voorzien van gespiegelde deuren en interne planken voor het opbergen van toiletartikelen en medicijnen.
Industriële opbergkasten: Deze kasten worden gebruikt voor het opbergen van handdoeken, toiletartikelen en andere badkamerbenodigdheden. Ze hebben meestal metalen frames en houten planken, en soms zijn de planken open voor een open opslagconcept.
Industriële badkamerspiegels: Deze spiegels hebben vaak zware metalen frames, soms met een verweerde afwerking. Ze kunnen variëren van kleinere enkele spiegels tot grotere spiegels die de hele muur boven de wastafel beslaan.
Industriële handdoekrekken: Deze rekken kunnen vrijstaand zijn of aan de muur worden gemonteerd. Ze hebben meestal een minimalistisch ontwerp met metalen buizen en houten planken of haken om handdoeken op te hangen.
Industriële doucherekken: Deze rekken zijn ontworpen om in de doucheruimte te worden geplaatst en hebben vaak roestvrijstalen of metalen frames om bestand te zijn tegen vochtige omstandigheden. Ze bieden opbergmogelijkheden voor shampoos, zepen en andere doucheproducten.
Industriële toilettafels: Deze meubels combineren vaak een wastafel met een make-upof toiletkaptafel. Ze hebben meestal metalen frames en kunnen worden uitgerust met laden, spiegels en opbergplanken.
Industriële accessoires: Naast meubels kunnen ook accessoires zoals zeepdispensers, tandenborstelhouders, afvalbakken en andere badkameraccessoires in een industriële stijl worden ontworpen. Deze accessoires hebben vaak metalen elementen en een ruwe afwerking.
Het is belangrijk op te merken dat de industriële stijl veel variatie kent en dat de bovengenoemde meubeltypen in verschillende combinaties en stijlen kunnen voorkomen. Bij het kiezen van industriële badkamermeubels is het handig om rekening te houden met zowel het ontwerp als de functionaliteit om ervoor te zorgen dat ze goed passen bij de algehele inrichting van de badkamer.

Veelgestelde vragen

Wat zijn industriële badkamermeubels?

Industriële badkamermeubels zijn meubelstukken die ontworpen zijn in de stijl van industriële interieurs. Ze combineren vaak ruwe en stoere materialen zoals metaal en hout, en hebben een minimalistische en functionele uitstraling.

Welke materialen worden vaak gebruikt in industriële badkamermeubels?

Typische materialen zijn ruw metaal zoals zwart staal, gegalvaniseerd metaal en smeedijzer, gecombineerd met houtsoorten zoals eiken, grenen of gerecycled hout. Beton en baksteen kunnen ook als accenten worden gebruikt.

Zijn industriële badkamermeubels duurzaam?

Ja, veel industriële meubels worden gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled hout en metalen. Zorgvuldig ontworpen industriële meubels kunnen lang meegaan vanwege hun robuuste constructie.

Passen industriële badkamermeubels alleen in industriële interieurs?

Nee, industriële meubels kunnen ook goed samengaan met andere interieurstijlen. Ze kunnen dienen als opvallende accenten in moderne, rustieke en zelfs Scandinavische badkamers.

Zijn industriële badkamermeubels gemakkelijk te onderhouden?

Over het algemeen wel. Metaal en hout kunnen echter specifiek onderhoud vereisen om hun glans en duurzaamheid te behouden. Regelmatig schoonmaken en behandelen met geschikte producten wordt aanbevolen.

Zijn industriële meubels waterbestendig?

Dit hangt af van het specifieke ontwerp en de gebruikte materialen. Sommige industriële meubels zijn behandeld om waterbestendig te zijn, terwijl andere wellicht meer gevoelig zijn voor vocht. Het is belangrijk om bij de aankoop te informeren naar de waterbestendigheid.

Kan ik industriële badkamermeubels op maat laten maken?

Ja, veel meubelmakers en fabrikanten bieden de mogelijkheid om industriële meubels op maat te maken. Dit kan handig zijn als je specifieke afmetingen of ontwerpvoorkeuren hebt.

Zijn industriële badkamermeubels betaalbaar?

De prijs van industriële meubels kan variëren afhankelijk van factoren zoals het merk, de gebruikte materialen en de mate van vakmanschap. Over het algemeen zijn industriële meubels verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, zodat er opties zijn voor verschillende budgetten.