De beste inbouw fonteinkraan van 2023

Stel je voor dat je badkamer transformeert tot een oase van moderne elegantie. De inbouw fonteinkraan brengt een vleugje van verfijning in je dagelijkse routine. Met een naadloze integratie in je interieur biedt deze fonteinkraan niet alleen functionaliteit, maar ook een esthetisch statement. Ontworpen om ruimte te besparen en een strakke uitstraling te creëren, belichaamt de inbouw fonteinkraan de perfecte harmonie tussen stijl en gebruiksgemak. Laat je inspireren door de ingetogen luxe en geef jezelf elke dag een moment van pure verfijning met deze opvallende toevoeging aan je badkamer.

Onze top 3

Waarop hebben wij de inbouw fonteinkraan getest?

Inbouw fonteinkranen worden getest op verschillende criteria om hun functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid te waarborgen. Hier zijn de drie belangrijkste criteria met uitleg:
Waterdichtheid: Een inbouw fonteinkraan moet waterdicht zijn om te voorkomen dat er water in de wand of achterliggende structuren lekt. Dit wordt vaak getest door de kraan gedurende een bepaalde periode onder druk te zetten en te controleren op lekken of druppels. De waterdichtheid van het inbouwdeel en de aansluitingen is van cruciaal belang om waterschade en schimmelvorming te voorkomen.
Temperatuuren drukbestendigheid: Inbouw fonteinkranen moeten bestand zijn tegen zowel variaties in watertemperatuur als verschillende waterdrukken. Ze worden blootgesteld aan koude en warme waterstromen, en moeten zonder problemen kunnen schakelen tussen deze temperaturen. Daarnaast moeten ze bestand zijn tegen variaties in waterdruk, zodat de kraan betrouwbaar blijft functioneren bij zowel lage als hoge druk.
Veiligheid en gebruiksgemak: Dit criterium omvat verschillende aspecten. Allereerst moet de kraan ergonomisch zijn ontworpen, zodat gebruikers gemakkelijk de temperatuur en waterstroom kunnen aanpassen. Bovendien moeten inbouw fonteinkranen voldoen aan de geldende veiligheidsnormen om te voorkomen dat ze te heet worden en gebruikers verbranden. Sommige kranen zijn uitgerust met temperatuurbegrenzers om de maximale watertemperatuur te beperken. Het juiste gebruik van materialen die geen schadelijke stoffen in het water lekken, draagt ook bij aan de veiligheid en het gebruiksgemak van de kraan.
Door deze criteria zorgvuldig te testen, kunnen fabrikanten ervoor zorgen dat hun inbouw fonteinkranen betrouwbaar, duurzaam en veilig zijn voor eindgebruikers.

Wat is de beste inbouw fonteinkraan?

Uit ons onderzoek is gebleken dat

Upgrade je badkamer met een elegante inbouw fonteinkraan. Ruimtebesparend en stijlvol design voor een moderne uitstraling. Ontdek het nu!

Wat is een inbouw fonteinkraan?

Een inbouw fonteinkraan is een type kraan dat wordt gebruikt om water te leveren voor een fontein of wastafel. Het bijzondere aan een inbouw fonteinkraan is dat het grootste deel van de kraan zich in de wand of muur bevindt, in plaats van bovenop de wastafel gemonteerd te worden.

Dit type kraan bestaat uit twee hoofdcomponenten: een inbouwdeel en een afbouwdeel. Het inbouwdeel wordt in de muur of wand geïnstalleerd en bevat de leidingen en aansluitingen voor zowel koud als warm water. Het afbouwdeel is het zichtbare deel van de kraan dat op de muur wordt gemonteerd en waarmee je de waterstroom en temperatuur kunt regelen.

Inbouw fonteinkranen hebben een strak en modern uiterlijk omdat ze minder ruimte op de wastafel innemen en een minimalistische uitstraling hebben. Het inbouwsysteem vereist echter wel wat meer installatiewerk dan traditionele opbouw fonteinkranen, omdat er leidingen in de muur moeten worden aangelegd. Hierdoor zijn ze vaak populair bij renovaties of nieuwbouwprojecten waarbij extra aandacht wordt besteed aan het esthetische aspect van de badkamer of wastafelruimte.

Waarop moet je letten bij het kopen van een inbouw fonteinkraan?

Bij het kopen van een inbouw fonteinkraan zijn er verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele punten om op te letten, samen met een uitleg voor elk punt:
Installatievereisten:
Controleer of de inbouw fonteinkraan compatibel is met de bestaande installatie of dat eventuele aanpassingen nodig zijn. Zorg ervoor dat je weet waar de waterleidingen en afvoer zich bevinden en of er voldoende ruimte is in de muur voor de inbouw.
Muurtype en dikte:
Het type muur (bijvoorbeeld gipsplaat, beton, baksteen) en de dikte ervan kunnen invloed hebben op de installatie. Zorg ervoor dat de fonteinkraan geschikt is voor het muurtype en dat je eventueel benodigde aanpassingen kunt doen.
Design en stijl:
Kies een fonteinkraan die past bij de algehele stijl van de ruimte. Er zijn verschillende ontwerpen, afwerkingen en stijlen beschikbaar, variërend van modern tot klassiek. Kies een kraan die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.
Bediening:
Inbouw fonteinkranen kunnen verschillende soorten bediening hebben, zoals hendels, knoppen of aanraaksensoren. Kies een bedieningsstijl die comfortabel is voor jou en je huishouden.
Materiaal en afwerking:
Let op het materiaal waaruit de fonteinkraan is gemaakt en de afwerking ervan. Materialen zoals messing zijn duurzaam en bestand tegen corrosie. De afwerking kan variëren van chroom tot geborsteld nikkel. Kies een afwerking die goed past bij de rest van de badkamerinrichting.
Inbouwdiepte:
Controleer de vereiste inbouwdiepte voor de fonteinkraan. Dit heeft te maken met hoe diep de kraan in de muur moet worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om de kraan correct te installeren.
Accessoires en functionaliteit:
Sommige inbouw fonteinkranen worden geleverd met extra functies zoals uittrekbare sproeikoppen, temperatuurregeling en waterbesparende technologie. Overweeg welke extra functies belangrijk voor je kunnen zijn.
Merk en kwaliteit:
Kies voor een gerenommeerd merk dat bekend staat om kwaliteit en duurzaamheid. Goedkopere opties kunnen aantrekkelijk lijken, maar kwaliteit en betrouwbaarheid zijn vaak belangrijker op de lange termijn.
Onderhoud en reiniging:
Overweeg hoe gemakkelijk de gekozen fonteinkraan te onderhouden en schoon te maken is. Kraanoppervlakken kunnen vlekken en kalkaanslag verzamelen, dus een kraan met een eenvoudig te reinigen ontwerp is handig.
Garantie en service:
Controleer de garantievoorwaarden en de beschikbaarheid van klantenservice voor de gekozen fonteinkraan. Een goede garantie en betrouwbare klantenservice kunnen je gemoedsrust bieden voor het geval er problemen optreden.
Door op deze factoren te letten en zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een inbouw fonteinkraan koopt, kun je ervoor zorgen dat je een product kiest dat zowel aan je functionele als esthetische behoeften voldoet.

Waarom een inbouw fonteinkraan kopen?

Een inbouw fonteinkraan kopen kan verschillende voordelen bieden vanwege de unieke eigenschappen en functionaliteit die het met zich meebrengt. Ten eerste kan een inbouw fonteinkraan zorgen voor een strak en minimalistisch uiterlijk in de ruimte. Doordat de leidingen en bevestigingen in de muur worden weggewerkt, ontstaat er een opgeruimde en moderne uitstraling.
Daarnaast biedt een inbouw fonteinkraan meer ruimte op de wastafel zelf, omdat de kraan niet direct boven de wastafel gemonteerd hoeft te worden. Dit maakt het gemakkelijker om de wastafel schoon te maken en geeft meer ruimte voor andere toiletartikelen.
Een ander voordeel is de flexibiliteit in design. Inbouw fonteinkranen komen in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor je een kraan kunt kiezen die perfect past bij de esthetiek van je badkamer. Dit maakt het mogelijk om een harmonieus en samenhangend uiterlijk te creëren.
Bovendien kan het installeren van een inbouw fonteinkraan een duurzame keuze zijn. Omdat de leidingen achter de muur worden geplaatst, is er minder kans op lekkages en waterschade. Dit kan op de lange termijn leiden tot minder onderhoud en reparaties.
Kortom, het kopen van een inbouw fonteinkraan biedt esthetische voordelen, praktische voordelen en kan een duurzame keuze zijn voor je badkamer.

Welke verschillende type inbouw fonteinkraan zijn er?

Inbouw fonteinkranen zijn ontworpen om een minimalistische en moderne uitstraling te geven aan badkamers en toiletruimtes. Ze worden in de muur gemonteerd, waardoor alleen het kraangedeelte en de bedieningshendel zichtbaar zijn. Er zijn verschillende soorten inbouw fonteinkranen beschikbaar, afhankelijk van het ontwerp, de functies en de materialen. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen:
Eéngreepsmengkraan: Dit is een populaire keuze waarbij de temperatuur en waterstroom met één hendel worden geregeld. Ze kunnen horizontaal of verticaal worden gemonteerd, afhankelijk van het ontwerp.
Tweegreepsmengkraan: Deze kranen hebben aparte hendels voor warm en koud water, waardoor je de temperatuur en de waterstroom onafhankelijk kunt regelen.
Sensorof touchkraan: Deze kranen worden geactiveerd door bewegingssensoren of door aanraking. Ze zijn hygiënisch omdat je de kraan niet hoeft aan te raken om water te laten stromen.
Thermostatische kraan: Deze kraan maakt gebruik van een thermostaat om de watertemperatuur nauwkeurig te regelen en te handhaven. Dit is handig om plotselinge temperatuurwisselingen te voorkomen.
Wanduitloop: Naast de kraan zelf kan er een wanduitloop worden gemonteerd om het water in een bepaalde richting te laten stromen, bijvoorbeeld in een fontein of wastafel.
Waterfall kraan: Deze kraan creëert een watervalachtig effect, waarbij het water gelijkmatig over de rand van de uitloop stroomt.
Hoekkraan: Als de inbouwlocatie beperkte ruimte heeft, kan een hoekkraan een goede keuze zijn. Deze wordt in de hoek van de ruimte gemonteerd.
Designkranen: Deze kranen zijn vaak ontworpen met esthetiek in gedachten en kunnen unieke vormen en materialen hebben die een statement maken in de ruimte.
Inbouw fonteinkranen met planchet: Sommige modellen worden geleverd met een geïntegreerd planchet, waardoor je ruimte hebt om toiletartikelen op te plaatsen.
LED-verlichte kranen: Deze kranen hebben LED-verlichting die oplicht wanneer de kraan in gebruik is, wat een visueel aantrekkelijk element kan toevoegen.
De keuze voor een inbouw fonteinkraan hangt af van je persoonlijke voorkeur, de stijl van je badkamer en functionele overwegingen. Het is belangrijk om rekening te houden met het type kraan, de bediening, het ontwerp, het materiaal en de aanvullende functies die je mogelijk wilt hebben.

Veelgestelde vragen

Wat is een inbouw fonteinkraan?

Een inbouw fonteinkraan is een kraan die in de muur wordt gemonteerd, waardoor alleen de bedieningshendel en de uitloop zichtbaar zijn. Het grootste deel van de kraan, inclusief leidingen en bevestigingen, wordt achter de muur verborgen.

Wat zijn de voordelen van een inbouw fonteinkraan?

Inbouw fonteinkranen bieden een strak en minimalistisch uiterlijk, omdat het grootste deel van de kraan verborgen is. Ze besparen ook ruimte op de wastafel, wat handig kan zijn in kleinere badkamers. Het eenvoudige ontwerp maakt ze gemakkelijker schoon te houden.

Is het moeilijk om een inbouw fonteinkraan te installeren?

Het installeren van een inbouw fonteinkraan vereist enige kennis van loodgieterswerk en toegang tot de achterkant van de muur. Als je niet bekend bent met dit soort werk, is het raadzaam een professionele loodgieter in te schakelen om de installatie correct uit te voeren.

Kan ik een inbouw fonteinkraan zelf installeren?

Als je ervaring hebt met loodgieterswerk en de benodigde tools hebt, is het mogelijk om een inbouw fonteinkraan zelf te installeren. Zorg ervoor dat je de installatie-instructies van de fabrikant nauwkeurig opvolgt en neem de tijd om het goed te doen.

Welke waterdruk is geschikt voor een inbouw fonteinkraan?

Inbouw fonteinkranen werken goed bij standaard waterdruk, meestal tussen 0,5 en 5 bar. Het is echter altijd aanbevolen om de specificaties van de kraan en de aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen om ervoor te zorgen dat de waterdruk geschikt is.

Kan ik een inbouw fonteinkraan vervangen door een opbouw fonteinkraan?

Ja, het is mogelijk om een inbouw fonteinkraan te vervangen door een opbouw fonteinkraan. Houd er rekening mee dat dit mogelijk wat aanpassingen aan de leidingen en het oppervlak van de muur vereist.

Zijn inbouw fonteinkranen verkrijgbaar in verschillende stijlen?

Ja, inbouw fonteinkranen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, ontwerpen en afwerkingen om bij de esthetiek van je badkamer te passen. Kies een stijl die overeenkomt met de rest van je badkamerinrichting.

Zijn inbouw fonteinkranen duurder dan opbouw fonteinkranen?

Over het algemeen zijn inbouw fonteinkranen vaak duurder dan opbouw fonteinkranen vanwege de extra installatievereisten en de verfijnde afwerking. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van het merk, het materiaal en het ontwerp van de kraan.