De beste wastafel 120 cm van 2024

Stel je eens voor: een prachtige ochtendroutine begint met een vleugje luxe en een vleugje comfort. Daar komt de elegante wastafel van 120 cm om de hoek kijken, als een ware blikvanger in je badkamer. Met zijn ruime afmetingen nodigt hij je uit om je handen te wassen met het stromende water dat als een zachte waterval uit de kraan komt. Of het nu de start van een nieuwe dag is of een moment van ontspanning voor het slapengaan, deze wastafel belooft functionaliteit te combineren met een vleugje stijl, waardoor je badkamerroutine een vleugje verfijning krijgt.

Onze top 3

Waarop hebben wij de wastafel 120 cm getest?

De 3 criteria waarop een wastafel van 120 cm doorgaans wordt getest zijn:
Duurzaamheid: Dit criterium houdt in dat de wastafel wordt blootgesteld aan verschillende vormen van slijtage en belasting die normaal gesproken in een badkamersituatie kunnen voorkomen. Dit omvat het testen van de weerstand tegen krassen, stoten en chemicaliën die in huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen zitten. De wastafel wordt ook blootgesteld aan thermische schokken om te zien hoe goed het materiaal bestand is tegen snelle temperatuurveranderingen, zoals heet water gevolgd door koud water.
Waterbestendigheid en lekkage: Dit criterium omvat het testen van de waterdichtheid van de wastafel en het beoordelen van de kwaliteit van de afdichtingen en voegen. De wastafel wordt blootgesteld aan water op verschillende niveaus van druk en temperatuur om ervoor te zorgen dat er geen lekken optreden. Daarnaast wordt gecontroleerd of de wastafel bestand is tegen langdurige blootstelling aan vocht zonder dat het materiaal wordt aangetast.
Stabiliteit en installatiegemak: Hierbij wordt geëvalueerd hoe stabiel de wastafel is wanneer deze op een ondersteunende structuur is geïnstalleerd. Er wordt gecontroleerd of de wastafel veilig aan de muur of aan een meubelstuk kan worden bevestigd zonder wiebelen of instabiliteit. Ook wordt gekeken naar het gemak van installatie, inclusief de duidelijkheid van de instructies, de beschikbaarheid van montageonderdelen en de algemene gebruiksvriendelijkheid voor installateurs.
Deze criteria zijn essentieel om ervoor te zorgen dat een wastafel van 120 cm voldoet aan de verwachtingen van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek in een badkameromgeving.

Wat is de beste wastafel 120 cm?

Uit ons onderzoek is gebleken dat

Ontdek stijl en functionaliteit met onze 120 cm brede wastafel. Creëer moeiteloos een moderne badkamer met deze ruime en elegante toevoeging.

Wat is een wastafel 120 cm?

Een wastafel van 120 cm verwijst naar een wastafelmeubel met een breedte van 120 centimeter. Dit type wastafel wordt vaak gebruikt in badkamers en toiletruimtes. Het is een soort gootsteen die is ontworpen om handen te wassen, gezicht te reinigen en andere dagelijkse hygiënische activiteiten uit te voeren. Een wastafel van deze grootte biedt doorgaans voldoende ruimte voor meerdere gebruikers en kan worden geleverd met één of meerdere kraangaten, afhankelijk van het ontwerp. Het wastafelmeubel eronder kan extra opbergruimte bieden voor toiletartikelen en andere benodigdheden.

Waarop moet je letten bij het kopen van een wastafel 120 cm?

Bij het kopen van een wastafel van 120 cm zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele punten waar je op moet letten, met uitleg voor elk punt:
Afmetingen en ruimte: Meet de beschikbare ruimte in je badkamer nauwkeurig op voordat je een wastafel van 120 cm kiest. Zorg ervoor dat de wastafel goed in de ruimte past en voldoende bewegingsruimte overlaat. Denk ook aan de hoogte van de wastafel in verhouding tot de gebruikers.
Stijl en design: Kies een wastafel die past bij de algehele stijl van je badkamer. Er zijn verschillende designs beschikbaar, zoals moderne, klassieke, strakke of landelijke wastafels. Denk na over het materiaal, de vorm en eventuele decoratieve elementen.
Materiaal: Wastafels kunnen worden gemaakt van diverse materialen, zoals keramiek, porselein, glas, natuursteen en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en esthetiek. Kies een materiaal dat past bij je behoeften en voorkeuren.
Aantal wasbakken: Wastafels van 120 cm kunnen één of meerdere wasbakken hebben. Het aantal wasbakken hangt af van je behoeften en de beschikbare ruimte. Een dubbele wastafel kan handig zijn voor gezinnen of gedeelde badkamers, terwijl een enkele wastafel meer ruimte biedt voor accessoires.
Installatietype: Er zijn verschillende installatietypes beschikbaar, zoals inbouw, opbouw en onderbouw. Het type installatie heeft invloed op hoe de wastafel wordt geplaatst en op de algehele uitstraling van de badkamer.
Kraangaten en accessoires: Controleer of de wastafel de juiste kraangaten heeft voor de soort kranen die je wilt installeren. Sommige wastafels hebben ook ruimte voor zeepdispensers, handdoekhouders of andere accessoires. Zorg ervoor dat de wastafel aan je functionele behoeften voldoet.
Onderhoud en reiniging: Verschillende materialen vereisen verschillende niveaus van onderhoud. Overweeg hoe gemakkelijk de wastafel schoon te maken is en of je bereid bent het benodigde onderhoud te doen om de wastafel in goede staat te houden.
Prijs en budget: Bepaal van tevoren je budget voor de wastafel. Prijzen variëren afhankelijk van het merk, het materiaal en het design. Zoek naar opties binnen je budget die aan je eisen voldoen.
Merk en kwaliteit: Kies voor een gerenommeerd merk dat hoogwaardige producten levert. Een betrouwbare wastafel gaat langer mee en vertoont minder snel slijtage.
Installatie: Denk na over wie de wastafel gaat installeren. Sommige wastafels vereisen professionele installatie vanwege complexe leidingen en afvoersystemen. Zorg ervoor dat je de nodige expertise hebt of huur een professional in om de wastafel correct te installeren.
Door rekening te houden met deze factoren kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een wastafel van 120 cm die zowel functioneel als esthetisch aan je behoeften voldoet.

Waarom een wastafel 120 cm kopen?

Het kopen van een wastafel van 120 cm biedt verschillende voordelen en overwegingen. Zo'n wastafelgrootte kan passend zijn voor bepaalde situaties vanwege de volgende redenen:
Meer ruimte: Een wastafel van 120 cm biedt doorgaans meer ruimte voor het plaatsen van toiletartikelen, zeepdispensers en andere benodigdheden. Dit kan handig zijn, vooral in gedeelde badkamers of drukke ochtendroutines.
Gezinsgebruik: In huizen met meerdere gezinsleden kan een grotere wastafel het gelijktijdig gebruik vergemakkelijken. Dit kan de ochtendspits soepeler laten verlopen.
Esthetiek: Een bredere wastafel kan een visueel aantrekkelijke en indrukwekkende uitstraling hebben in een ruime badkamer. Het kan ook een gevoel van luxe en elegantie creëren.
Functioneel design: Sommige wastafels van 120 cm zijn ontworpen met extra ruimte aan de zijkanten, wat handig kan zijn voor het plaatsen van tandenborstels, bekers en andere kleine items.
Gebruiksgemak: Bij het wassen van grotere objecten, zoals gezichtsmaskers of haarverzorgingsproducten, kan een ruimere wastafel nuttig zijn.
Toekomstige behoeften: Bij het plannen van een badkamerverbouwing is het verstandig om rekening te houden met toekomstige behoeften. Een ruimere wastafel kan de functionaliteit van de badkamer verbeteren naarmate de gezinssamenstelling verandert.
Opbergruimte: Sommige wastafels van 120 cm worden geleverd met ingebouwde of optionele opbergruimte zoals lades of planken. Dit kan helpen bij het organiseren van badkamerbenodigdheden.
Waarde toevoegen: Bij het overwegen van vastgoedwaarde kan een goed ontworpen en ruime badkamer met een grote wastafel aantrekkelijk zijn voor toekomstige kopers.
Designopties: Een breed scala aan wastafelstijlen en materialen is beschikbaar in de maat van 120 cm, wat de mogelijkheid biedt om de badkamer esthetisch aan te passen aan de gewenste uitstraling.
De keuze voor een wastafel van 120 cm hangt af van individuele behoeften, voorkeuren en de beschikbare ruimte in de badkamer. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen hoe deze grootte zal bijdragen aan de functionaliteit en het ontwerp van de badkamer.

Welke verschillende type wastafel 120 cm zijn er?

Er zijn verschillende soorten wastafels van 120 cm breedte beschikbaar, afhankelijk van het ontwerp, het materiaal en de installatie-opties. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:
Enkele wastafel: Dit is een standaard rechthoekige wastafel van 120 cm breedte, meestal bedoeld voor één persoon. Deze kan worden ingebouwd in een badkamermeubel of op een wastafelblad worden geplaatst.
Dubbele wastafel: Ook bekend als een "dubbele wasbak" of "dubbele gootsteen", dit type wastafel heeft twee bassins naast elkaar. Het is handig voor gebruik in gedeelde badkamers, omdat twee mensen tegelijkertijd hun tanden kunnen poetsen of zich kunnen opfrissen.
Ingebouwde wastafel: Deze wastafels worden in een badkamermeubel of wastafelblad geïntegreerd. Ze hebben een strakke en naadloze uitstraling. Dit type wastafel is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, kunststeen en glasvezel.
Opbouwwastafel: Ook bekend als een "opzetwastafel" of "komwastafel", deze wastafels worden bovenop een wastafelblad of meubel geplaatst. Ze kunnen een modern en opvallend designelement aan de badkamer toevoegen en zijn verkrijgbaar in diverse vormen en materialen.
Half inbouw wastafel: Dit type wastafel wordt gedeeltelijk ingebouwd in het wastafelblad of meubel, terwijl een deel van de wastafel boven het oppervlak uitsteekt. Het combineert eigenschappen van ingebouwde en opbouwwastafels.
Vrijstaande wastafel: Deze wastafels staan los van meubels of muren en zijn een opvallend designelement. Ze worden vaak gekozen voor badkamers met een luxe uitstraling.
Hoekwastafel: Als je ruimte wilt besparen, is een hoekwastafel een optie. Deze wastafel past in een hoek van de badkamer, waardoor de rest van de ruimte vrij blijft.
Inbouw wastafel met countertop: Dit type wastafel wordt vaak geleverd met een bijpassend wastafelblad of een countertop van verschillende materialen zoals marmer, graniet, kwarts, hout, enz. De wastafel wordt in het blad ingebouwd.
Binnen deze categorieën zijn er talloze ontwerpen, stijlen en materialen om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de algehele esthetiek van je badkamer. Vergeet niet om rekening te houden met de beschikbare ruimte, de installatievereisten en het onderhoudsgemak bij het kiezen van het juiste type wastafel.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van een wastafel van 120 cm?

- Een wastafel van 120 cm heeft een breedte van 120 centimeter, wat verwijst naar de horizontale afstand van rand tot rand.

Welke soorten wastafels zijn er beschikbaar in een breedte van 120 cm?

- Wastafels van 120 cm zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, zoals enkele wastafels, dubbele wastafels (voor zijn-en-haar ruimtes), en wastafels met of zonder onderkasten.

Kan ik een wastafel van 120 cm in mijn badkamer installeren?

- Dit hangt af van de beschikbare ruimte In je badkamer. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op voordat je Een wastafel van deze grootte overweegt. Het is belangrijk om voldoende bewegingsruimte te behouden.

Welke materialen worden gebruikt voor wastafels van 120 cm?

- Wastafels van 120 cm zijn vaak gemaakt van materialen zoals keramiek, porselein, natuursteen, glasvezelversterkt kunststof en meer, afhankelijk van het gewenste design en de duurzaamheid.

Kan ik een dubbele wastafel van 120 cm met één afvoer overwegen?

- Ja, het is mogelijk om een dubbele wastafel van 120 cm met één afvoer te overwegen, maar dit vereist vaak een specifieke opstelling en het juiste sanitair om de afvoer adequaat te regelen.

Zijn er milieuvriendelijke opties voor wastafels van 120 cm?

- Ja, er zijn milieuvriendelijke opties beschikbaar, zoals wastafels gemaakt van gerecyclede materialen of ontwerpen die waterbesparing bevorderen door gebruik te maken van efficiënte kranen en afvoersystemen.

Hoe onderhoud ik een wastafel van 120 cm?

- Het Onderhoud is afhankelijk van Het materiaal van de wastafel. over Het algemeen kunnen reguliere reiniging en milde schoonmaakmiddelen helpen om de wastafel schoon te houden. Vermijd agressieve chemicaliën die Het oppervlak kunnen beschadigen.

Kan ik een wastafel van 120 cm zelf installeren?

- Dit hangt af van je vaardigheden en ervaring met sanitair en installatiewerk. Het installeren van Een wastafel kan complex zijn vanwege loodgieterswerk en bevestigingen. Het kan verstandig zijn om Een professional In te schakelen om Een correcte installatie te garanderen.