De beste wastafel 60 cm van 2023

Stel je voor: een stralende ochtend waarin je vol energie aan je dag wilt beginnen. Je loopt de badkamer binnen en je ogen worden meteen aangetrokken door een prachtige wastafel van 60 cm breedte. Deze compacte maar stijlvolle wastafel nodigt je uit met zijn verfijnde ontwerp en doordachte functionaliteit. Of je nu een snelle opfrisbeurt wilt of jezelf wilt verwennen met een uitgebreide routine, deze wastafel staat altijd voor je klaar. Laten we eens dieper duiken in de kenmerken en charmes die deze wastafel te bieden heeft.

Onze top 3

Waarop hebben wij de wastafel 60 cm getest?

Natuurlijk, hier zijn de drie criteria waarop een wastafel van 60 cm doorgaans wordt getest, samen met een korte uitleg voor elk criterium:
Duurzaamheid: Een wastafel wordt getest op duurzaamheid om ervoor te zorgen dat deze bestand is tegen dagelijks gebruik, water, chemicaliën en impact. Dit omvat het testen van de materialen waaruit de wastafel is gemaakt, zoals keramiek of ander composietmateriaal, om ervoor te zorgen dat ze niet snel slijten, barsten of beschadigd raken.
Waterbestendigheid en lekkage: De wastafel wordt onderworpen aan tests om ervoor te zorgen dat deze waterdicht is en geen lekken vertoont. Dit omvat het controleren van de naden, afvoerpijpen en kraanaansluitingen om ervoor te zorgen dat er geen water doorheen sijpelt en dat er geen risico is op waterschade aan het meubilair eromheen.
Functionele prestaties: De functionaliteit van de wastafel wordt grondig getest, inclusief waterafvoer, overloopwerking (indien aanwezig) en algemene waterstroom. Dit omvat het testen van de afvoersnelheid om te zorgen dat water efficiënt wegloopt en dat er geen verstoppingen optreden die de normale werking van de wastafel kunnen belemmeren.
Deze criteria zorgen ervoor dat een wastafel van 60 cm geschikt is voor dagelijks gebruik en dat deze aan de verwachtingen van consumenten voldoet wat betreft duurzaamheid, functionaliteit en waterbestendigheid.

Wat is de beste wastafel 60 cm?

Uit ons onderzoek is gebleken dat

Ontdek stijl en functionaliteit met onze 60 cm wastafel. Compact ontwerp, perfect voor kleine ruimtes. Upgrade je badkamer vandaag nog!

Wat is een wastafel 60 cm?

Een wastafel van 60 cm verwijst naar een wastafelmeubel of wasbak met een breedte van 60 centimeter. Dit betekent dat de wastafel over het algemeen 60 centimeter breed is, gemeten van links naar rechts. Wastafels van deze grootte worden vaak gebruikt in badkamers en toiletruimtes. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen, materialen en ontwerpen, en kunnen al dan niet worden gecombineerd met een onderkast voor extra opbergruimte. De maat van 60 cm is populair vanwege de balans tussen functionaliteit en ruimtebesparing, vooral in kleinere badkamers.

Waarop moet je letten bij het kopen van een wastafel 60 cm?

Bij het kopen van een wastafel van 60 cm zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:
Afmetingen: Controleer of de wastafel daadwerkelijk een breedte van 60 cm heeft. Meet ook de beschikbare ruimte in je badkamer op om ervoor te zorgen dat de wastafel goed past zonder te veel ruimte in beslag te nemen.
Montage: Er zijn verschillende montagemogelijkheden, zoals opbouw-, inbouwen onderbouwwastafels. Kies een montagestijl die past bij de stijl van je badkamer en de beschikbare ruimte.
Materiaal: Wastafels zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals keramiek, porselein, glas en natuursteen. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen qua duurzaamheid, onderhoud en esthetiek. Kies een materiaal dat past bij je behoeften en de algehele uitstraling van de badkamer.
Design en Stijl: Wastafels komen in verschillende designs en stijlen, van strak en modern tot klassiek en traditioneel. Kies een ontwerp dat overeenkomt met de algehele inrichting van je badkamer.
Aantal kraangaten: Controleer hoeveel kraangaten de wastafel heeft en of dit overeenkomt met het type kraan dat je wilt installeren (eenhendelkraan, tweehendelkraan, muurkraan, etc.).
Kraanvlak: Zorg ervoor dat de wastafel voldoende ruimte heeft rondom de kraan voor comfortabel gebruik. Te weinig ruimte kan leiden tot spatten en ongemak tijdens het gebruik.
Diepte en vorm: Let op de diepte en vorm van de wastafel. Sommige wastafels hebben een ondiep ontwerp, terwijl andere dieper zijn. De vorm kan variëren van rechthoekig tot ovaal en meer. Kies een diepte en vorm die praktisch zijn voor jouw gebruik.
Onderhoud: Sommige materialen vereisen meer onderhoud dan andere. Overweeg hoeveel tijd en moeite je bereid bent te investeren in het schoonmaken en onderhouden van de wastafel.
Prijs: Wastafels variëren in prijs op basis van materiaal, merk en ontwerp. Stel een budget vast en zoek naar opties die binnen dat budget passen.
Accessoires en functionaliteit: Denk na over eventuele extra functies of accessoires die je wilt, zoals ingebouwde opbergruimte, een overloop, een verhoogde achterkant om spatten te voorkomen, etc.
Door rekening te houden met deze aspecten kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een wastafel van 60 cm die zowel functioneel als esthetisch bij je badkamer past.

Waarom een wastafel 60 cm kopen?

Het kiezen van een wastafel van 60 cm kan verschillende redenen hebben. Een wastafel van deze grootte kan passen in diverse badkamerindelingen en biedt een goede balans tussen functionaliteit en ruimtebesparing. Het kan voldoende ruimte bieden voor dagelijkse taken zoals handen wassen en tandenpoetsen, terwijl het niet te veel ruimte in beslag neemt, wat vooral handig kan zijn in kleinere badkamers of gastentoiletten. Daarnaast kan een wastafel van 60 cm breedte esthetisch aantrekkelijk zijn en goed passen bij bepaalde badkamerstijlen. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, gebruiksbehoeften en designvoorkeuren bij het kiezen van de juiste wastafelgrootte.

Welke verschillende type wastafel 60 cm zijn er?

Er zijn verschillende soorten wastafels van ongeveer 60 cm breed beschikbaar, elk met hun eigen stijl en functionaliteit. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:
Opbouwwastafel: Dit type wastafel rust bovenop een onderkast of meubel. Het is vaak een komvormige wastafel die een moderne uitstraling kan geven aan de badkamer.
Inbouwwastafel: Deze wastafel wordt in een uitsparing in het badkamermeubel of aanrechtblad geplaatst. Dit creëert een gestroomlijnde uitstraling, omdat de rand van de wastafel gelijk ligt met het oppervlak.
Half inbouwwastafel: Dit type combineert eigenschappen van zowel opbouwals inbouwwastafels. Een deel van de wastafel is ingebouwd in het meubel, terwijl een deel er bovenop uitsteekt.
Onderbouwwastafel: Deze wastafel wordt onder het aanrechtblad gemonteerd, waarbij de randen van de wastafel niet zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling.
Console wastafel: Dit is een vrijstaande wastafel die wordt ondersteund door een stijlvolle console of metalen frame. Dit kan een elegante en vintage uitstraling aan de badkamer geven.
Hoekwastafel: Als de ruimte beperkt is, kan een hoekwastafel een goede optie zijn. Deze wordt in de hoek van de badkamer geplaatst om ruimte te besparen.
Pedestal wastafel: Een wastafel op een voetstuk, waarbij het sanitair en de leidingen worden verborgen door een basis die lijkt op een zuil. Dit zorgt voor een klassieke uitstraling.
Compacte wastafel: Voor kleine badkamers of toiletruimtes zijn er compacte wastafels beschikbaar die functioneel zijn en weinig ruimte innemen.
Wastafel met planken: Sommige wastafels worden geleverd met geïntegreerde planken of opbergruimte, waardoor ze handig zijn voor het opbergen van badkamerbenodigdheden.
Design wastafels: Er zijn tal van ontwerpmogelijkheden beschikbaar, van asymmetrische vormen tot wastafels met ingebouwde kraanplateaus.
Binnen elk van deze categorieën zijn er variaties in materiaal, stijl en functionaliteit, dus het is belangrijk om te kijken naar wat het beste past bij de esthetiek en behoeften van jouw badkamer.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een wastafel van 60 cm?

Een wastafel van 60 cm biedt voldoende ruimte voor dagelijkse handelingen zoals handen wassen en tandenpoetsen, terwijl het niet te veel ruimte inneemt in kleinere badkamers.

Welke soorten wastafels zijn beschikbaar in een formaat van 60 cm?

Wastafels van 60 cm zijn beschikbaar in verschillende stijlen, waaronder opbouw-, inbouw- en onderbouwwastafels. Ook zijn er diverse vormen en materialen om uit te kiezen.

Kan ik een wastafel van 60 cm installeren in een kleine badkamer?

Ja, een wastafel van 60 cm is ideaal voor kleinere badkamers omdat het een goede balans biedt tussen functionaliteit en ruimtebesparing.

Zijn er dubbele wastafels van 60 cm breedte?

Ja, er zijn modellen met dubbele wastafels van 60 cm breedte die handig kunnen zijn voor gedeelde badkamers.

Welke kraanstijlen zijn geschikt voor een wastafel van dit formaat?

Bij een wastafel van 60 cm passen verschillende kraanstijlen, zoals één enkele hoge kraan, twee aparte kranen of een muurkraan, afhankelijk van je voorkeur en de beschikbare ruimte.

Zijn er extra opbergmogelijkheden bij een wastafel van 60 cm?

Sommige wastafels van 60 cm worden geleverd met ingebouwde of aanvullende opbergruimte, zoals planken of kastjes, om badkamerbenodigdheden op te bergen.

Kan ik een wastafel van 60 cm zelf installeren?

Als je handig bent en ervaring hebt met sanitair werk, is het mogelijk om een wastafel van 60 cm zelf te installeren. Anders is het raadzaam een professional in te schakelen.

Zijn er speciale onderhoudsinstructies voor een wastafel van dit formaat?

Over het algemeen vereisen wastafels van 60 cm standaardonderhoud, zoals regelmatig schoonmaken met milde reinigingsmiddelen om kalkaanslag en vuil te voorkomen. Het specifieke onderhoud hangt af van het materiaal van de wastafel (bijvoorbeeld keramiek, glas, of natuursteen). Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor het beste resultaat.