Wat is een wastafel 80 cm?

Een wastafel van 80 cm verwijst naar een wastafel met een breedte van 80 centimeter. Dit is een veelvoorkomende maat voor wastafels in badkamers. Het geeft aan hoe breed de wastafel is van links naar rechts wanneer je er recht voor staat. Wastafels zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen, en een wastafel van 80 cm zou geschikt kunnen zijn voor middelgrote badkamers waar voldoende ruimte beschikbaar is.

Waarop moet je letten bij het kopen van een wastafel 80 cm?

Bij het kopen van een wastafel van 80 cm zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:
Afmetingen en Ruimte: Controleer de beschikbare ruimte in je badkamer waar de wastafel wordt geplaatst. Zorg ervoor dat de wastafel van 80 cm goed past zonder te veel ruimte in beslag te nemen. Meet de breedte, diepte en hoogte van de ruimte om er zeker van te zijn dat de wastafel geschikt is.
Stijl en Design: Kies een wastafel die past bij de algehele stijl van je badkamer. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zoals modern, klassiek, industrieel, enzovoort. Denk na over de vorm van de wastafel (rechthoekig, rond, ovaal) en of je een opbouw-, inbouwof onderbouwmodel wilt.
Materiaal: Wastafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, glas, natuursteen en meer. Kies een materiaal dat duurzaam is en bestand tegen dagelijks gebruik. Keramiek en porselein zijn doorgaans populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke reiniging.
Aantal Waskommen: Bepaal of je een enkele waskom of een dubbele wastafel wilt. Dit hangt af van je behoeften en het aantal mensen dat de wastafel zal gebruiken. Een dubbele wastafel kan handig zijn voor drukke ochtendsituaties.
Kraangaten en Armaturen: Controleer het aantal voorgeboorde kraangaten en zorg ervoor dat ze overeenkomen met het type kraan dat je wilt installeren. Sommige wastafels hebben één kraangat, terwijl andere er twee hebben. Let ook op de positie van de kraangaten en of er ruimte is voor de gewenste kraan en eventuele extra armaturen.
Opslag en Ruimte: Overweeg of je extra ruimte wilt voor het plaatsen van toiletartikelen, handdoeken of andere benodigdheden. Sommige wastafels worden geleverd met ingebouwde opbergruimte in de vorm van lades of planken.
Onderhoud en Reiniging: Kies een wastafel die gemakkelijk te reinigen is en bestand is tegen vlekken en krassen. Materialen zoals keramiek en porselein zijn meestal eenvoudig te onderhouden.
Montage: Zorg ervoor dat je de juiste montage-opties hebt, afhankelijk van de plaatsing van de wastafel. Dit kan een inbouw-, opbouwof onderbouwinstallatie zijn.
Budget: Stel een budget vast voor de wastafel en houd rekening met eventuele extra kosten zoals kranen, afvoersystemen en installatie.
Merk en Kwaliteit: Overweeg om te investeren in een bekend merk dat hoogwaardige producten levert. Dit kan zorgen voor een langere levensduur en betere klantondersteuning.
Door rekening te houden met deze factoren kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een wastafel van 80 cm die perfect past bij je badkamerbehoeften en esthetiek.

Waarom een wastafel 80 cm kopen?

Het kiezen van een wastafel van 80 cm kan verschillende redenen hebben. Een wastafel van deze grootte kan een goede balans bieden tussen functionaliteit en ruimtebesparing. Het biedt voldoende ruimte voor dagelijkse taken zoals handen wassen en tanden poetsen, terwijl het niet te veel ruimte in beslag neemt in een badkamer. Daarnaast kan een wastafel van 80 cm goed passen in kleinere badkamers waar ruimte beperkt is. Het biedt ook genoeg ruimte voor het plaatsen van toiletartikelen en accessoires. De grootte kan ook esthetisch aantrekkelijk zijn, omdat het een evenwichtige uitstraling kan geven aan de algehele badkamerinrichting.

Welke verschillende type wastafel 80 cm zijn er?

Er zijn verschillende soorten wastafels met een breedte van 80 cm beschikbaar, die variëren in stijl, materiaal en installatiemethode. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:
Inbouwwastafel: Deze wastafels worden in een uitsparing in het badkamermeubel of de wastafelplank geplaatst. Het bovenste gedeelte van de wastafel is zichtbaar, terwijl het onderste gedeelte in het meubel is ingebouwd.
Opbouwwastafel: Ook bekend als opzetwastafels. Deze worden direct op het oppervlak van een meubel of blad geplaatst, waardoor ze een moderne en stijlvolle uitstraling krijgen.
Hangende wastafel: Deze wastafels worden aan de muur gemonteerd en hangen vrij boven de vloer. Ze kunnen een minimalistische en ruimtebesparende uitstraling hebben.
Half-inbouwwastafel: Een combinatie van inbouw en opbouw wastafels. Het bovenste gedeelte van de wastafel wordt op het blad geplaatst, terwijl het onderste deel in het meubel wordt ingebouwd.
Vrijstaande wastafel: Dit zijn zelfstandige wastafels zonder directe bevestiging aan een meubel of muur. Ze kunnen een opvallend ontwerp hebben en zijn vaak te vinden in luxe badkamers.
Dubbele wastafel: Ook wel "dubbele wastafel" genoemd, dit type wastafel heeft twee waskommen naast elkaar. Ideaal voor gedeelde badkamers om twee gebruikers tegelijkertijd van dienst te zijn.
Hoekwastafel: Ontworpen om in de hoek van de badkamer te passen, waardoor ruimte wordt bespaard en de algehele lay-out wordt geoptimaliseerd.
Geïntegreerde wastafel: Deze wastafels worden gecombineerd met het wastafelblad, vaak gemaakt van hetzelfde materiaal. Dit creëert een naadloze en strakke uitstraling.
Ronde of ovale wastafel: In plaats van de traditionele rechthoekige vorm, zijn er wastafels met ronde of ovale kommen, wat een unieke esthetiek kan toevoegen.
Materialen: Wastafels kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, glas, natuursteen en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen visuele aantrekkingskracht en eigenschappen.
Bij het kiezen van een wastafel van 80 cm breed, is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, het gewenste ontwerp en de installatiemethode die het beste bij je badkamer past.

De beste wastafel 80 cm van 2023

Stel je eens voor: een strak vormgegeven badkamer die een perfecte balans vindt tussen functionaliteit en elegantie. In het hart van deze oase van rust bevindt zich een meesterlijk stukje interieurdesign - de 80 cm brede wastafel. Met zijn vloeiende lijnen en doordachte afmetingen belichaamt deze wastafel zowel stijl als bruikbaarheid. Of je nu je ochtendroutine uitvoert of 's avonds tot rust komt, deze wastafel staat altijd klaar om je te verwelkomen met zijn eigentijdse charme en praktische allure. Laten we dieper in de wereld duiken van deze indrukwekkende wastafel van 80 cm, waar vorm en functie moeiteloos samenkomen.

Onze top 3

Waarop hebben wij de wastafel 80 cm getest?

De drie criteria waarop een wastafel van 80 cm wordt getest, zijn:
Duurzaamheid: De wastafel wordt getest op duurzaamheid om ervoor te zorgen dat deze bestand is tegen dagelijks gebruik, zoals wateren zeepblootstelling, schoonmaakmiddelen en mogelijke impact van voorwerpen die erop kunnen vallen. Deze testen helpen ervoor te zorgen dat de wastafel lang meegaat zonder barsten, scheuren of ernstige slijtage.
Waterbestendigheid: Deze test beoordeelt of de wastafel effectief bestand is tegen waterlekkage en voorkomt dat water door de materialen sijpelt. Hierbij wordt gecontroleerd of er geen lekken zijn rondom de afvoer, kraan en eventuele verbindingen met de muur. Dit is essentieel om waterschade aan omliggende structuren te voorkomen.
Stabiliteit: De stabiliteitstest beoordeelt of de wastafel stevig en veilig aan de muur kan worden bevestigd. Hierbij wordt gecontroleerd of de montagehardware zoals beugels en schroeven voldoende steun bieden en of de wastafel niet wiebelt of loskomt bij normaal gebruik. Stabiliteit is van cruciaal belang om ongelukken en schade te voorkomen.
Deze drie criteria samen zorgen ervoor dat een wastafel van 80 cm geschikt is voor dagelijks gebruik in badkamers en voldoet aan de verwachtingen van duurzaamheid, waterbestendigheid en stabiliteit.

Wat is de beste wastafel 80 cm?

Uit ons onderzoek is gebleken dat

Ontdek stijl en functionaliteit met onze 80 cm wastafel. Optimaliseer ruimte met deze eigentijdse wastafel. Perfect voor elke badkamer.

Veelgestelde vragen

Wat is de standaardafmeting van een wastafel van 80 cm?

Een wastafel van 80 cm heeft een breedte van 80 centimeter. Dit is een veelvoorkomende maat voor middelgrote wastafels in badkamers.

Welke soorten wastafels zijn beschikbaar in een breedte van 80 cm?

Wastafels van 80 cm zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals inbouw-, opbouw- en onderbouwwastafels. Ook zijn er dubbele wastafels en enkele wastafels met meerdere kraangaten beschikbaar.

Welk materiaal wordt vaak gebruikt voor wastafels van 80 cm?

Wastafels van 80 cm worden vaak gemaakt van materialen zoals keramiek, porselein, glas, natuursteen en zelfs roestvrij staal, afhankelijk van de stijl en het ontwerp dat je verkiest.

Kunnen wastafels van 80 cm worden gebruikt in kleinere badkamers?

Ja, wastafels van 80 cm kunnen worden gebruikt in kleinere badkamers, maar het is belangrijk om de beschikbare ruimte goed te plannen, zodat de wastafel niet te overweldigend lijkt. Een slimme indeling kan helpen om de ruimte efficiënt te benutten.

Zijn er speciale installatievereisten voor wastafels van deze grootte?

Over het algemeen kunnen wastafels van 80 cm op vergelijkbare wijze worden geïnstalleerd als andere wastafels. Zorg ervoor dat je de installatie-instructies van de fabrikant volgt en eventueel een professional raadpleegt voor de installatie.

Zijn er dubbele wastafels beschikbaar in een breedte van 80 cm?

Ja, er zijn dubbele wastafels van 80 cm breed beschikbaar. Deze zijn handig als er meerdere gebruikers zijn in de badkamer en bieden extra functionaliteit en ruimte.

Welke kraanstijl past het beste bij een wastafel van 80 cm?

De kraankeuze hangt af van de stijl van de wastafel en de algehele badkamerinrichting. Voor een wastafel van 80 cm passen éénhendelkranen en wandgemonteerde kranen vaak goed, omdat ze gemakkelijk te bedienen zijn en minder ruimte innemen.

Kan ik een wastafel van 80 cm zelf installeren of heb ik een professional nodig?

Het hangt af van je ervaring en vaardigheden in loodgieterswerk en installatie. Eenvoudige vervangingen kunnen soms zelf worden gedaan, maar als je twijfelt of het om een complexere installatie gaat, is het raadzaam een professionele loodgieter of installateur in te schakelen om problemen te voorkomen.