De beste wastafelkraan uit de muur van 2023

Stel je voor: een vleugje moderniteit en elegantie gecombineerd in één enkel stuk dat je badkamer naar een hoger niveau tilt. Maak kennis met de ultieme uiting van stijl en functionaliteit - de wastafelkraan uit de muur. Deze meesterlijke creatie verandert je dagelijkse routine in een luxueuze ervaring. Met zijn naadloze ontwerp en strakke lijnen voegt deze kraan een vleugje verfijning toe aan elke badkameromgeving. Of je nu je handen wast of water verzamelt voor je ochtendritueel, de wastafelkraan uit de muur staat klaar om je te verwelkomen met een stroom van perfect getemperd water. Laat het stromen en bewonder hoe functionaliteit en esthetiek harmonieus samenkomen in dit meesterwerk van kraandesign.

Onze top 3

Waarop hebben wij de wastafelkraan uit de muur getest?

Natuurlijk, hier zijn de drie criteria en hun uitleg waarop een wastafelkraan die uit de muur komt, getest wordt:
Waterdichtheid: Dit criterium beoordeelt of de wastafelkraan lekvrij is en voorkomt dat er water door de aansluitingen of naden sijpelt. Tijdens deze test wordt water onder druk door de kraan geleid en worden mogelijke lekken geïdentificeerd en verholpen.
Functioneren van de hendel: Hier wordt gecontroleerd of de hendel soepel beweegt en gemakkelijk te bedienen is. Dit omvat het testen van de beweging van de hendel voor het regelen van de watertoevoer en de temperatuur, om er zeker van te zijn dat de gebruiker de gewenste instellingen nauwkeurig kan kiezen.
Temperatuurregeling: Deze test beoordeelt of de wastafelkraan de watertemperatuur correct regelt volgens de instellingen van de gebruiker. Hierbij wordt gecontroleerd of de kraan vlot tussen koud en warm water kan schakelen en of de temperatuur consistent blijft tijdens het gebruik.
Door deze criteria te testen, kan worden gegarandeerd dat de wastafelkraan betrouwbaar en veilig werkt, en een optimale gebruikservaring biedt aan de gebruiker.

Wat is de beste wastafelkraan uit de muur?

Uit ons onderzoek is gebleken dat

Ontdek stijl en functionaliteit met onze elegante inbouw wastafelkraan. Bespaar ruimte, creëer een moderne look en geniet van moeiteloze watertoevoer.

Wat is een wastafelkraan uit de muur?

Een wastafelkraan uit de muur, ook wel een wandgemonteerde wastafelkraan genoemd, is een type kraan dat rechtstreeks aan de muur boven de wastafel is bevestigd in plaats van op de wastafel zelf. Dit creëert een strak en modern uiterlijk in de badkamer of keuken.

In plaats van dat de kraan op de wastafel rust, wordt de kraan aan de muur gemonteerd met behulp van leidingen die door de muur lopen. Het water komt vanuit deze leidingen en stroomt door de kraan om de gebruiker toegang te geven tot zowel koud als warm water. Dit type kraan kan een enkele hendel hebben om de watertemperatuur en de waterstroom te regelen, of het kan aparte knoppen of hendels hebben voor warm en koud water.

Wandgemonteerde wastafelkranen hebben verschillende voordelen, waaronder een opgeruimde en minimalistische uitstraling, gemakkelijker schoon te maken oppervlakken rondom de wastafel en meer ruimte op de wastafel zelf. Ze worden vaak gebruikt in moderne badkamerontwerpen waarbij strakke lijnen en een eigentijdse uitstraling gewenst zijn.

Waarop moet je letten bij het kopen van een wastafelkraan uit de muur?

Bij het kopen van een wastafelkraan die uit de muur komt, zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele punten om op te letten, samen met een uitleg voor elk punt:
Montage en Installatie:
Zorg ervoor dat je wastafel geschikt is voor een in de muur gemonteerde kraan. Controleer de beschikbare ruimte en de aanwezigheid van benodigde aansluitingen en leidingen.
Muurtype en Dikte:
Controleer het type muur waarin je de kraan wilt installeren. Bij een dunne wand is mogelijk extra versteviging nodig om de kraan veilig te monteren.
Design en Stijl:
Kies een kraandesign dat bij de esthetiek van je badkamer past. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zoals modern, klassiek, industrieel, enzovoort.
Materiaal en Afwerking:
Let op het materiaal en de afwerking van de kraan. Populaire opties zijn chroom, geborsteld nikkel, messing en meer. Zorg ervoor dat de gekozen afwerking duurzaam en bestand is tegen corrosie.
Functies en Bediening:
Overweeg welk type bediening je wilt. Er zijn kranen met één handvat voor temperatuuren debietregeling, evenals kranen met aparte handvatten voor warm en koud water.
Uitlooplengte en Hoogte:
De lengte en hoogte van de uitloop bepalen hoe ver het water uit de kraan komt en hoe comfortabel de wastafel is om te gebruiken. Zorg ervoor dat de uitloop voldoende reikwijdte heeft.
Waterbesparende Opties:
Sommige kranen zijn ontworpen om water te besparen door een beperkt debiet. Dit kan gunstig zijn voor het milieu en je waterrekening.
Keramische Schijven:
Kranen met keramische schijven zijn duurzamer en hebben meestal een soepelere bediening in vergelijking met kranen met rubberen ringen.
Onderhoud en Reiniging:
Overweeg hoe gemakkelijk de kraan schoon te maken is. Kies voor een afwerking die niet snel vlekken of kalkaanslag vertoont.
Merk en Kwaliteit:
Kies voor een gerenommeerd merk dat hoogwaardige kranen produceert. Kwaliteit is belangrijk om lekkages en andere problemen op de lange termijn te voorkomen.
Garantie:
Controleer of de kraan wordt geleverd met een garantie. Dit kan je gemoedsrust bieden voor het geval er in de toekomst problemen optreden.
Budget:
Stel een budget vast voordat je gaat winkelen. Er zijn wastafelkranen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om iets te vinden dat zowel aan je behoeften als aan je budget voldoet.
Door op deze factoren te letten, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een wastafelkraan die uit de muur komt.

Waarom een wastafelkraan uit de muur kopen?

Het kiezen voor een wastafelkraan die uit de muur komt, kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Een van de belangrijkste redenen is esthetiek. Een kraan die uit de muur komt, heeft vaak een strak en minimalistisch ontwerp dat een moderne en elegante uitstraling aan de badkamer geeft. Bovendien kan een in de muur gemonteerde kraan ruimtebesparend zijn, vooral in kleinere badkamers waar het plaatsen van een traditionele kraan op de wastafel mogelijk beperkt is. Het kan ook gemakkelijker zijn om de ruimte rondom de wastafel schoon te maken, omdat er geen kraan op de wastafel zelf staat. Over het algemeen kan een wandgemonteerde wastafelkraan bijdragen aan een gestroomlijnde en eigentijdse uitstraling van de badkamer.

Welke verschillende type wastafelkraan uit de muur zijn er?

Er zijn verschillende soorten wastafelkranen die uit de muur komen, elk met hun eigen ontwerpen en functionaliteiten. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:
Inbouw wastafelkraan: Deze kraan wordt rechtstreeks in de muur ingebouwd, waardoor alleen het kraanmondstuk en de bedieningshendels zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling in de badkamer.
Wandgemonteerde wastafelkraan: Dit type kraan wordt op de muur gemonteerd met behulp van een beugel of plaat. Het heeft een kraanmondstuk en bedieningshendels die uit de muur steken. Wandgemonteerde kranen kunnen een verscheidenheid aan stijlen hebben, van modern tot klassiek.
Cascade wastafelkraan: Dit is een type kraan waarbij het water als een waterval uit de kraanmond stroomt. Het creëert een elegant visueel effect en kan een vleugje luxe aan de badkamer toevoegen.
Infrarood sensor wastafelkraan: Deze moderne kraan maakt gebruik van infrarood sensoren om water te activeren zonder dat er fysiek contact nodig is. Dit is hygiënisch en handig, vooral in openbare ruimtes.
Thermostatische wastafelkraan: Deze kraan heeft een geïntegreerde thermostaat die de watertemperatuur nauwkeurig regelt. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk de gewenste temperatuur instellen en behouden.
Tweegreepskraan: Dit type kraan heeft aparte hendels voor warm en koud water. Hiermee kun je de watertemperatuur en -stroom nauwkeurig aanpassen.
Eéngreepskraan: Een populaire keuze, deze kraan heeft slechts één hendel waarmee je zowel de watertemperatuur als de stroom kunt regelen. Het biedt een eenvoudige en intuïtieve bediening.
Uittrekbare wastafelkraan: Dit type kraan heeft een uittrekbaar mondstuk waarmee je gemakkelijk water kunt richten waar je het nodig hebt, bijvoorbeeld om je gezicht te wassen of je tanden te poetsen.
Muuruitloop zonder bediening: Dit is een eenvoudige uitloop uit de muur zonder eigen bedieningshendels. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met aparte inbouwkleppen voor warm en koud water.
De keuze voor het juiste type wastafelkraan uit de muur hangt af van je persoonlijke voorkeur, de stijl van je badkamer en de functionaliteit die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je de installatie en compatibiliteit met je huidige watervoorziening overweegt voordat je een beslissing neemt.

Veelgestelde vragen

Wat is een wastafelkraan uit de muur en hoe werkt het?

Een wastafelkraan uit de muur is een kraan die direct aan de muur is bevestigd boven een wastafel. In tegenstelling tot een kraan die op een wastafelblad is gemonteerd, komt deze kraan rechtstreeks uit de muur. Het heeft een vergelijkbaar werkingsmechanisme als andere kranen; door de hendel te draaien of te bewegen, wordt de stroom van zowel koud als warm water geregeld.

Wat zijn de voordelen van een muurgemonteerde wastafelkraan?

Muurgemonteerde wastafelkranen hebben esthetische voordelen omdat ze een strakke en moderne uitstraling bieden. Ze besparen ook ruimte op de wastafel, wat handig kan zijn in kleinere badkamers. Bovendien kunnen ze gemakkelijker worden schoongemaakt omdat er geen basis is omheen waar vuil zich kan ophopen.

Zijn muurgemonteerde wastafelkranen moeilijk te installeren?

De installatie kan enigszins ingewikkelder zijn dan bij traditionele kraaninstallaties, omdat er leidingen in de muur moeten worden verwerkt. Het kan het beste worden uitgevoerd door een professionele loodgieter om lekkages en problemen te voorkomen.

Welke soorten wastafelkranen voor muurmontage zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zoals enkele hendelkranen, dubbele hendelkranen (voor warm en koud water), en kranen met uittrekbare sproeikoppen. Het is belangrijk om een kraan te kiezen die past bij de stijl van je badkamer en je behoeften.

Kan ik een muurgemonteerde wastafelkraan zelf installeren?

Hoewel het mogelijk is om het zelf te doen, wordt het aanbevolen om een professionele loodgieter in te schakelen voor de installatie. Dit minimaliseert het risico op fouten, lekkages en andere problemen die kunnen optreden als de installatie niet correct wordt uitgevoerd.

Heb ik speciale aanpassingen nodig in mijn badkamermuur voor de installatie van een muurgemonteerde kraan?

Ja, vaak moeten er aanpassingen aan de leidingen in de muur worden gemaakt om de juiste aansluiting te realiseren. Dit kan betekenen dat je de muur moet openen om de benodigde leidingen te plaatsen.

Zijn er specifieke onderhoudsvereisten voor muurgemonteerde wastafelkranen?

Net als bij andere kranen is periodiek onderhoud nodig om kalkaanslag en vuil te voorkomen. Regelmatig schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en het controleren op lekkages zijn aanbevolen onderhoudsstappen.

Kan ik een muurgemonteerde kraan op elke wastafel installeren?

Niet alle wastafels zijn geschikt voor muurgemonteerde kranen. Zorg ervoor dat je wastafel geschikt is voor dit type installatie voordat je een muurgemonteerde kraan aanschaft. De wastafel moet de juiste inkepingen of openingen hebben om de kraan te kunnen monteren.