De beste zwevend toiletmeubel van 2023

Stel je voor: een vleugje moderne magie in je badkamer. Een zwevend toiletmeubel dat de zwaartekracht tart en je ruimte een luchtige elegantie geeft. Dit is niet zomaar een alledaags meubelstuk, maar eerder een kunstwerk dat functionaliteit en stijl perfect combineert. Met een zwevend toiletmeubel creëer je een gevoel van openheid en minimalisme, terwijl je tegelijkertijd geniet van de praktische voordelen. Duik met ons mee in de wereld van zwevende toiletmeubels en ontdek hoe deze innovatieve toevoeging je badkamerroutine naar nieuwe hoogten kan tillen.

Onze top 3

Waarop hebben wij de zwevend toiletmeubel getest?

Natuurlijk, hier zijn de drie criteria waarop een zwevend toiletmeubel doorgaans wordt getest, samen met een korte uitleg voor elk criterium:
Stevigheid en Draagvermogen: Dit criterium houdt in dat het toiletmeubel wordt getest op zijn vermogen om gewicht te dragen zonder te verzakken of te beschadigen. Het moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de wastafel, eventuele toebehoren en dagelijks gebruik te kunnen weerstaan. De constructie en de gebruikte materialen zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat het meubel duurzaam en betrouwbaar is.
Bevestiging en Ophangsysteem: Bij een zwevend toiletmeubel is het ophangsysteem cruciaal. Dit criterium test of het bevestigingssysteem veilig en stabiel is, en in staat is om het gewicht van het meubel en de inhoud te dragen. Het moet ook bestand zijn tegen bewegingen en trillingen die kunnen ontstaan door dagelijks gebruik en reiniging.
Waterbestendigheid en Duurzaamheid: Omdat een toiletmeubel zich meestal in de buurt van water bevindt, is waterbestendigheid een essentieel criterium. Het meubel moet worden getest op zijn vermogen om water en vocht af te stoten, zodat het niet beschadigd raakt door langdurige blootstelling aan vochtige omstandigheden. Daarnaast moet het materiaal duurzaam zijn en bestand zijn tegen mogelijke slijtage door vocht, reinigingsmiddelen en gebruik.
Deze criteria zorgen ervoor dat een zwevend toiletmeubel niet alleen functioneel en aantrekkelijk is, maar ook veilig en duurzaam voor langdurig gebruik in een vochtige omgeving zoals een badkamer.

Wat is de beste zwevend toiletmeubel?

Uit ons onderzoek is gebleken dat

Upgrade je badkamer met een stijlvol zwevend toiletmeubel. Bespaar ruimte en creëer een moderne look. Ontdek ons assortiment voor de perfecte keuze.

Wat is een zwevend toiletmeubel?

Een zwevend toiletmeubel, ook wel een zwevende wastafel of een wandgemonteerd wastafelmeubel genoemd, is een soort badkamermeubel dat aan de muur is bevestigd zonder direct contact met de vloer. In plaats van traditionele poten of een onderstel heeft een zwevend toiletmeubel meestal een verborgen ophangsysteem dat het meubel aan de muur vastmaakt, waardoor het lijkt alsof het "zweeft" boven de vloer. Dit creëert een slanke en moderne uitstraling in de badkamer.

Zwevende toiletmeubels kunnen verschillende stijlen en ontwerpen hebben, variërend van strak en minimalistisch tot meer uitgebreide modellen met opbergruimte, lades en planken. Naast het esthetische aspect hebben ze ook praktische voordelen. Omdat ze boven de vloer zweven, is er ruimte onder het meubel, wat de badkamer groter kan doen lijken en het schoonmaken vergemakkelijkt, omdat er geen obstakels op de vloer staan waar vuil en stof zich kunnen ophopen.

Zwevende toiletmeubels zijn populair geworden vanwege hun moderne uitstraling, ruimtebesparende eigenschappen en gemakkelijke reinigingsopties, en ze worden vaak gebruikt in hedendaagse badkamerontwerpen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een zwevend toiletmeubel?

Bij het kopen van een zwevend toiletmeubel zijn er verschillende belangrijke factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:
Afmetingen en Ruimte: Meet de beschikbare ruimte in je badkamer op voordat je een zwevend toiletmeubel kiest. Zorg ervoor dat het meubel goed past zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Houd ook rekening met de hoogte, breedte en diepte van het meubel.
Stijl en Ontwerp: Kies een stijl die past bij de algehele inrichting van je badkamer. Zwevende toiletmeubels zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen, van modern en minimalistisch tot klassiek en traditioneel. Overweeg ook de afwerking en kleur die het beste bij je smaak passen.
Materiaal: Zwevende toiletmeubels kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, MDF, spaanplaat en glas. Kies een materiaal dat duurzaam is en goed bestand is tegen vochtige omstandigheden in de badkamer.
Opslagruimte: Bepaal hoeveel opbergruimte je nodig hebt voor toiletpapier, handdoeken, schoonmaakbenodigdheden en andere items. Kies een zwevend meubel met de juiste combinatie van laden, kasten en open planken om aan je opslagbehoeften te voldoen.
Functionaliteit: Sommige zwevende toiletmeubels worden geleverd met extra functies, zoals ingebouwde verlichting, stopcontacten, of zelfs verwarmde lades. Overweeg welke extra functies voor jou zinvol kunnen zijn en pas je keuze dienovereenkomstig aan.
Onderhoudsgemak: Kies een meubel met gemakkelijk te reinigen oppervlakken en materialen. Badkamers zijn vaak vochtige omgevingen, dus het is belangrijk dat het meubel bestand is tegen vocht en eenvoudig schoon te maken is.
Montage: Controleer of het zwevende toiletmeubel eenvoudig te monteren is en of alle benodigde montagehardware wordt meegeleverd. Het is handig om te weten of je het zelf kunt monteren of dat professionele hulp nodig is.
Prijs: Bepaal je budget en zoek naar zwevende toiletmeubels die binnen dat budget passen. Houd rekening met de kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid bij het vergelijken van prijzen.
Merk en Kwaliteit: Onderzoek verschillende merken en lees beoordelingen van andere kopers om een idee te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het zwevende toiletmeubel dat je overweegt.
Installatie en Wateraansluiting: Houd rekening met de wateraansluitingen en afvoer in je badkamer. Sommige zwevende meubels vereisen mogelijk aanpassingen aan de waterleidingen, wat extra kosten en moeite met zich mee kan brengen.
Door aandacht te besteden aan deze punten kun je een zwevend toiletmeubel kiezen dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is en goed past bij je badkamerruimte.

Waarom een zwevend toiletmeubel kopen?

Een zwevend toiletmeubel kopen heeft verschillende voordelen die verder gaan dan alleen praktische overwegingen. Allereerst creëert het een moderne en strakke uitstraling in de badkamer. Het zwevende ontwerp zorgt voor een gevoel van ruimte en minimalisme, waardoor de badkamer er over het algemeen groter uitziet.
Daarnaast maakt een zwevend toiletmeubel het schoonmaken van de vloer onder het meubel eenvoudiger, aangezien er geen meubelpoten zijn om omheen te manoeuvreren. Dit draagt bij aan een schonere en hygiënischere badkameromgeving.
Een ander voordeel is de aanpasbaarheid in hoogte. Omdat zwevende toiletmeubels aan de muur zijn bevestigd, kun je de hoogte ervan aanpassen aan je eigen voorkeur en behoeften, wat vooral handig kan zijn voor mensen met verschillende lengtes in het huishouden.
Bovendien biedt een zwevend toiletmeubel de mogelijkheid om creatief te zijn met de ruimte eronder. Je kunt het gebruiken voor het plaatsen van manden, dozen of andere opbergoplossingen, waardoor je de beschikbare ruimte efficiënter kunt benutten.
Kortom, een zwevend toiletmeubel combineert esthetiek, eenvoudig onderhoud en functionele aanpassing, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor veel moderne badkamers.

Welke verschillende type zwevend toiletmeubel zijn er?

Zwevende toiletmeubels, ook wel hangende toiletmeubels genoemd, zijn populaire opties voor moderne badkamers vanwege hun strakke en ruimtebesparende ontwerp. Er zijn verschillende types en stijlen zwevende toiletmeubels beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:
Enkelvoudige zwevende toiletmeubels: Dit is het meest eenvoudige type zwevend toiletmeubel. Het bestaat uit één enkele kast met een wastafel erop gemonteerd. Deze kunnen variëren in grootte en stijl, van minimalistisch tot meer gedetailleerd.
Dubbele zwevende toiletmeubels: Als je een ruimere badkamer hebt en behoefte hebt aan meer opbergruimte en functionaliteit, dan zijn dubbele zwevende toiletmeubels een goede keuze. Ze hebben twee wastafels en bieden vaak extra lades en kasten.
Hoekige zwevende toiletmeubels: Deze meubels zijn ontworpen om in de hoeken van de badkamer te passen. Ze kunnen handig zijn voor kleine badkamers waar de beschikbare ruimte beperkt is.
Open planken zwevende toiletmeubels: In plaats van volledig gesloten kasten hebben sommige zwevende toiletmeubels open planken. Dit geeft een meer open en luchtig gevoel, maar biedt mogelijk minder opbergruimte.
Design zwevende toiletmeubels: Deze meubels zijn vaak ontworpen met bijzondere vormen, kleuren en materialen om een designstatement te maken in de badkamer.
Ingebouwde wastafels: Sommige zwevende toiletmeubels hebben de wastafel direct geïntegreerd in het meubel, wat een naadloze en gestroomlijnde uitstraling geeft.
Zwevende toiletmeubels met spiegels: Deze meubels worden geleverd met geïntegreerde spiegels die boven de wastafel zijn geplaatst. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar biedt ook een handige plek voor dagelijkse verzorging.
Ladekasten en plankencombinaties: Sommige zwevende toiletmeubels combineren lades en open planken om een evenwicht te bieden tussen opbergruimte en decoratieve weergave.
Binnen elk van deze types zijn er talloze stijlen, afwerkingen en materialen om uit te kiezen. Denk bij het kiezen van een zwevend toiletmeubel aan zaken zoals de beschikbare ruimte, je opbergbehoeften, de algehele inrichting van de badkamer en je persoonlijke smaak.

Veelgestelde vragen

Wat is een zwevend toiletmeubel?

Een zwevend toiletmeubel, ook wel een wandgemonteerd toiletmeubel genoemd, is een type badkamermeubel dat aan de muur is bevestigd zonder direct contact met de vloer. Dit zorgt voor een strak en modern uiterlijk, en het creëert ook een ruimtelijker gevoel in de badkamer.

Hoe wordt een zwevend toiletmeubel aan de muur bevestigd?

Een zwevend toiletmeubel wordt meestal aan de muur bevestigd met behulp van stevige bevestigingsmaterialen zoals steunen, haken of beugels. Deze worden stevig aan de muur bevestigd, en het meubelstuk wordt er vervolgens aan opgehangen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bevestigingen goed en op de juiste hoogte zijn geplaatst.

Kan een zwevend toiletmeubel het gewicht dragen?

Ja, zwevende toiletmeubels zijn ontworpen om het gewicht van de gebruikelijke badkamerartikelen, zoals wasbakken, toiletartikelen en accessoires, te dragen. Zorg er echter voor dat de bevestigingen correct zijn geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant om de stabiliteit en veiligheid te garanderen.

Zijn zwevende toiletmeubels geschikt voor elke badkamer?

Over het algemeen wel. Zwevende toiletmeubels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse badkamerruimtes. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beschikbare wandruimte en de hoogte van het meubel bij het kiezen van het juiste model.

Zijn zwevende toiletmeubels moeilijk te installeren?

De complexiteit van de installatie kan variëren op basis van je doe-het-zelfvaardigheden en de specifieke instructies van het product. Als je niet bekend bent met het installeren van dergelijke meubels, kan het raadzaam zijn om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat het meubel veilig en correct wordt opgehangen.

Hoe onderhoud ik een zwevend toiletmeubel?

Het onderhoud van een zwevend toiletmeubel is vergelijkbaar met dat van andere badkamermeubels. Regelmatig schoonmaken met milde zeep en water is meestal voldoende. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het oppervlak kunnen beschadigen.

Zijn zwevende toiletmeubels duurder dan traditionele staande meubels?

Zwevende toiletmeubels kunnen vaak duurder zijn dan traditionele staande meubels vanwege hun moderne ontwerp en de materialen die worden gebruikt. De prijs kan variëren op basis van het merk, de grootte, het materiaal en de functionaliteit van het meubelstuk.

Kan ik mijn bestaande toiletmeubel vervangen door een zwevend model?

In veel gevallen is het mogelijk om een bestaand toiletmeubel te vervangen door een zwevend model. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke aanpassingen aan de muurbevestiging en de wateraansluitingen, afhankelijk van het specifieke ontwerp van het nieuwe meubel. Het raadplegen van een professional kan helpen bij een soepele overgang.